Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

El Betis guanya la Copa del Rei i Tello marca un dels penals Destacado

By Abril 24, 2022 644

El sabadellenc Cristian Tello Herrera ha marcat un dels cinc penals que han donat la victòria al Real Betis Balompié a la final de la Copa del Rei davant el València (6-5). El davanter del barri de Cifuentes ha entrat a la pròrroga i no li ha temblat el pols per xutar el quart penal enganyant el porter Mamardashvilli. Un triomf que té, entre d’altres, dedicatòria en el nom del seu pare, Joaquin, exjugador del Sabadell i que va morir l’any passat.

https://www.isabadell.cat/esports/futbol/betis-campio-copa-rei-tello-protagonista/

Tello ja fa 10 anys que és a l’elit del futbol. Va començar al planter del Can Rull-Rómulo Tronchoni. Als 9 anys va fitxar pel Barça on va ser la figura del torneig internacional de Brunete. Després va marxar l’Espanyol on va jugar al segon equip per tornar el Barça al segon equip. La temporada 2011-12 va debutar amb Pep Guardiola a la banqueta i va marcar el seu primer gol a la Lliga davant la Real Societat.

Va ser tres temporades (2011 al 2014) al Barça amb 86 partits i 20 gols. Va guanyar una Lliga (2013), una Copa del Rei (2012) i dues Supercopes (2011 i 2013). La seva irrupció el va fer debutar amb la selecció espanyola absoluta davant l’Equador. Va ser campió d’Europa sub-21 el 2013 i olímpic als Jocs de Londres’2012. Després va jugar un any i mig a Portugal amb el Porto (2014-15) i un altre any i mig a Itàlia amb la Fiorentina (2016-17).

 

L’estiu de 2017 va fitxar pel Betis cumplint un somni del seu pare Joaquín, ex jugador del Sabadell entre d’altres clubs. Cinc temporades porta al conjunt sevillà i ha fet història amb la tercera Copa del Rei del Betis (1977, 2005 i 2022). El seu gol s’han viscut intensament al barri de Cifuentes on va néixer. També l’alegria de la seva mare i germanes.

Un total de 170 partits i 25 gols en cinc temporades. L’últim gol que entra a la història del beticisme just en el moment que el valencià Musa havia fallat el seu. Després ha arribat el gol definitiu de Juan Miranda i ha esclat l’estadi de La Cartuja de Sevilla.

Sabadellencs a La Cartuja

La colònia bètica de Sabadell s’ha desplaçat també a Sevilla per viure de ben a prop la final i la victòria del Betis. Encapçalats pel bètic més famós de la ciutat. Jesús Rueda ‘Betis’ exentrenador de la UE Sabadellenca i que sempre que pot aprofita per viatjar a Sevilla i veure el seu Betis. I no s’ha perdut l’oportunitat històrica a La Cartuja.

Tampoc s’ho han perdut Tomás Escalera – exentrenador entre d’altres del Can Deu – que ha estat acompanyat de la seva germana Katy i la seva neboda Katy que ha rebut com a regal del seu 12è aniversari la victoria del Betis – i del seu cunyat i president del PlanadeuAntonio Osete.

L’ex-entrenador Tomás Escalera i familia – la seva neboda i germana – i Antonio Osete, president del Planadeu. Autor: Tomás Escalera
Jesús Rueda ‘Betis’ va viure des de la Cartuja la final de la Copa del Rei. Autor: Jesús Rueda

Jesús Rueda ‘Betis’ amb la veu ronca després de gaudir del triomf comentava tot el que ha vibrat en un partit que va començar a les 10 de la nit i va acabar a les 00:50 de la matinada ja de diumenge.

“Ho he viscut amb molts nervis però he guadit moltíssim. Ho he passat molt bé i futbolísticament ha estat un partidàs, cadascú amb el seu propi estil. Al final, el Betis és just vencedor i he gaudit com si fos un nen petit. Un dia inoblidable”.

Jesús Rueda porta tatuat al seu braça la imatge de Joaquin Sánchez, entre d’altres idols del beticisme, que ha aixecat la Copa del Rei.

Pur sentiment verdiblanc.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Martes, 03 Mayo 2022 11:49
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario