Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

40 anys del Mundial 1982: Quan el Brasil de Sócrates entrenava a Sabadell Destacado

By Junio 12, 2022 779
Brasil 1982 Brasil 1982

Juny de 1982. Es compleixen 40 anys del Mundial de futbol d’Espanya. 40 anys d’un esdeveniment històric. El Mundial de ‘Naranjito’ va tenir com a protagonista anecdòtica la Nova Creu Alta. Brasil necessitava un lloc per entrenar-se al grup de Barcelona, on jugava la segona fase contra l’Argentina de Diego Armando Maradona i la Itàlia de Paolo Rossi. L’estadi va ser el lloc escollit on els Zico, Falcao, Sócrates, Toninho Cerezo i companyia van fer gaudir els aficionats.

https://www.isabadell.cat/esports/futbol/40-anys-del-mundial-82-el-brasil-de-zico-a-sabadell/ 

A hores d’ara és inimaginable pensar a veure l’Argentina de Messi, la França de Mbappe, o qualsevol selecció de les grans entrenant gratuïtament amb el públic acostant-se als jugadors i aquest signant autògrafs. Tot això va passar aquell juny del 82 a Sabadell i a la Nova Creu Alta durant una setmana.

Brasil era una màquina de fer gols. Una generació de jugadors com el doctor Sòcrates, Zico, Falcao, Júnior, Cerezo, Eder... A la primera fase, jugada a Sevilla, van golejar 4-0 a Nova Zelanda (Zico dos, Falcao i Serginho), 4-1 a Escòcia (Zico, Óscar, Eder i Falcao) i 2-1 a la Unió Soviètica (Sócrates i Eder). Va ser primera al seu grup i es va jugar el passi a semifinals en un grup de 3 amb l’Argentina de Maradona i la Itàlia de Rossi.

 

Una setmana amb els millors del món

Preparant els partits que disputarien a l’estadi de Sarrià, Brasil va allotjar-se a la Nova Creu Alta per entrenar-se i va fer partidets d’entrenament davant el Vic, Canovelles o un davant l’Hospitalet com surt en una crònica a Mundo Deportivo. Brasil va guanyar per 9-0 a L’Hospitalet amb una alineació formada per Waldir Peres, Edevaldo, Óscar, Luizinho, Júnior; Batista, Sócrates, Falcao, Zico; Jairzinho, Eder.

Sócrates en el Brasil Italia de 1982
Sócrates en el Brasil Italia de 1982 fent un gol a Dino Zoff. Font. Panenka

Brasil va guanyar 3-1 a Argentina a Sarrià amb gols de Zico, Serginho i Junior. Ramón Diaz va marcar per una Argentina que va viure l’expulsió de Maradona. A la selecció dirigida per Tele Santana li bastava un empat davant Itàlia per passar a semifinals. Aquella calorosa tarda a Sarrià, ‘il bambino’ Paolo Rossi va marcar tres gols a Waldir Peres que van fer inútil els de Sòcrates i Falcao (3-2). Un partit, aquell Itàlia-Brasil a Sarrià, que passaria a la història com el millor partit del Mundial d’Espanya.

El Mundial de Rossi

Acabava el Mundial per Brasil i també la presencia a la Nova Creu Alta. Itàlia guanyaria a Polònia a les semifinals i després a la República Federal d’Alemanya a la final per 3-1. Però aquesta és una altra història, com també la d’Espanya, que llavors també va quedar eliminada als quarts de final.

Com a dada curiosa, al Sabadell de 1982, a Segona Divisió A, jugava el brasiler Bio. Un any després a la temporada 1982-83 va jugar l’argentí Oswaldo, íntim amic de Diego Armando Maradona que ja jugava al Barça.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Domingo, 12 Junio 2022 17:02
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario