Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

La història de Ca n'Oriac en forma de documental veurà la llum el 29 de febrer Destacado

By Enero 19, 2020 1653

Sabadell barri a barri. La història de la ciutat s'escriu i es viu més enllà dels 7 districtes i els diferents sectors que formen l'esquelet d'una ciutat amb molt d passat present. L'equip dirigit pel periodista Xavi Rosell ja va deixar l'emprempta en el documental sobre Torre Romeu. Ara, i després de mesos de feina, ha començat el compte enrera per la presentació el 29 de febrer d'aquest 2020 - dia unic en cada any olímpic - del documental sobre Ca n'Oriac.

 Onze mesos després d´haver començat els rodatges, i d´haver entrevistat durant aquest temps 26 persones rellevants de la història del barri -de l`àmbit social, polític, comercial i esportiu- i triat entre més d´un miler de fotografies i documents, el documental “Ca n´Oriac, crònica històrica del barri” es troba actualment en fase de postproducció, i pràcticament a punt de ser estrenat el dissabte 29 de febrer, a les 5 de la tarda, a l´Espai Polivalent del Parc del Nord.

El mateix equip de producció que fa dos anys va fer possible el documental  “Torre-romeu, una història de lluita i solidaritat”, presenta aquest nou treball audiovisual, que compta novament amb la direcció del periodista Xavier Rosell i la realització de Santiago Fletcher, amb la incorporació com a guionista de Paco Vilches, autor de diferents treballs històrics i de recerca del barri. El treball, que serà distribuit en format DVD, compta amb el patrocini de Disnova, el suport de l´Associació de Veïns de Ca n´Oriac, Ca n´Oriac Comerç, TUS, Smatsa i Ajuntament de Sabadell, i la col.laboració d´emblemàtics establiments del barri. Al documental la veu en off la posa el radiofonista Toni Ruiz i la banda sonora és obra del prestigiós guitarrista Rafa Cañizares, veí del barri.

Pel director del documental, Xavier Rosell, “es tracta d´un treball sense precedents perquè, si bé hi ha molta informació impresa que reflecteix la història del barri, com la mateixa revista Can Oriach, no tenim constància de cap treball periodístic de caire audiovisual com el que nosaltres hem dut a terme”. Paco Vilches, guionista del documental, afegeix que “bona part de les persones que hem entrevistat tenen una edat avançada, i és positiu que encara puguin explicar com ha estat la seva vida al barri. Val a dir que molts d´ells van arribar a la década dels 50, la majoria provinents de la regió de Múrcia, i que els primers anys van ser molt difícils, amb carències de tota mena, tal com expliquen ells mateixos”. Pel realitzador, Santiago Fletcher, “l´experiència ha estat molt positiva, i com a novetat hem comptat amb un dron que aportarà al treball un perspectiva aèria del barri força espectacular”. L´estrena del documental, el dissabte 29 de febrer, formarà part de les activitats del Febrer Cultural, i l´accés del públic a l´Espai Polivalent del Parc del Nord serà lliure i gratuït. A la sortida de la projecció qui vulgui endur-se a casa el DVD ho podrà fer al preu de 10 euros.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Miércoles, 22 Enero 2020 10:08
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario