Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Soteras: “Rubiales ha estat un desastre… però és dels únics que em va defensar” Destacado

By Agosto 29, 2023 279

El sabadellenc Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Fútbol (FCF), exemplifica el canvi de guió… i de jaqueta dins del cas Rubiales.

https://www.isabadell.cat/esports/futbol/soteras-rubiales-desastre/ 

El passat divendres al migdia, Soteras, llavors vicepresident de la RFEF, “es va creure” les disculpes del seu cap. Hores més tard de l’escandalosa Assemblea amb els aplaudiments al discurs, Soteras va ser un dels que va plegar. Ara tots ‘els barons’ de la RFEF han demanat la dimissió del divendres aplaudit ‘Rubi’.

 

Diumenge 20 d’agost. La selecció espanyola femenina de futbol guanya 1-0 a Anglaterra amb un gol d’Olga Carmona que fa esclatar l’alegria a milions d’espectadors que fan seva la gesta de les 23 jugadores de la selecció. L’endemà vam preguntar el que significava aquest èxit a tres sabadellencs: Eva Olid, entrenadora del Hearts escocès, Santi Fernández, guanyador de la Copa de la Reina amb el Sabadell (2003) i de la lliga amb l’Espanyol, i Virginia Garcia, exjugadora i entrenadora.

Tota la joia va passar a un segon terme per la lamentable col·lecció de seqüències des del petó no consentit de Rubiales a la jugadora Jennifer Hermoso, la deplorable imatge a la llotja de Sidney i les declaracions de Rubiales embrutant la imatge del futbol espanyol amb l’insult final a l’Assemblea Extraordinària de la RFEF, on per sis vegades va dir que no dimitiria enmig dels aplaudiments dels presents a Las Rozas.

Un dels que aplaudia divendres és el sabadellenc Joan Soteras, expresident del CE Sabadell, president de la Federació Catalana de Futbol i llavors vicepresident de l’Espanyola com a una de les mans dretes de Rubiales. Soteras va veure “creïbles” les excuses de l’encara president de la RFEF el passat divendres, igual que la col·lecció de dirigents federatius, àrbitres i seleccionadors masculí i femení -Luis de la Fuente i Jorge Vida- i també l’exjugadora del Sabadell Sònia Bermúdez, actual seleccionadora sub-20.

Canvi de jaqueta

Divendres ja va començar el canvi de jaqueta de la majoria dels presents a l’Assemblea després que la FIFA sancionés a Rubiales amb l’exclusió del càrrec. “Divendres vaig aplaudir una mica, com la majoria dels que érem allà”, ha dit en una entrevista a RAC 1. Dilluns es va produir la nova reunió de la RFEF on els 19 dirigents federatius van canviar de parer i van recomanar al seu excap la dimissió. No fos cas que poguessin perdre pel camí les seves atribucions. Joan Soteras ha afirmat a la mateixa ràdio:

“Nosaltres, com a presidents de les diferents territorials i un cop ratificat Pedro Rocha, demanem a Rubiales que deixi el càrrec. Ho ha fet molt malament. Ha estat tot un desastre i és molt criticable tot el que ha dit. L’errada més grossa va ser a l’Assemblea, que tant de bo no s’hagués produït. Està desqualificat per ser president de la Federació Espanyola de Futbol”.

Soteras ha deslligat els últims dies de Rubiales de la seva tasca com a president en els últims cinc anys i ha parlat d’ell com a aliat en el vodevil de les eleccions a la Federació Catalana de Futbol, que es van haver de repetir, enmig de l’escàndol per irregularitats. Soteras va guanyar per dos cops.

“Ho he passat molt malament durant els dos últims anys com a president. M’han vilipendiat, m’han faltat al respecte, m’han amenaçat… I Rubiales ha estat de les poques persones que m’han defensat. I és per això que no volia demanar la seva dimissió”.

Soteras ha rebut crítiques més enllà del món del futbol amb declaracions, entre altres, del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també de l’exalcalde de Sabadell i exconseller de Territori, Juli Fernández. La portaveu del Govern de la Generalitat, Patricia Plaja, va criticar també l’actuació de Soteras.

“No voler reconèixer la gravetat dels fets els converteix en còmplices. Les persones que giren la mirada i no fan res perquè no tornin a succeir, vol dir que tenen connivència amb actituds masclistes i amb els agressors en els casos més greus. No tenim la pell fina, diem que s’ha acabat”

El president de la FCF es va reunir ahir amb membres de la Generalitat i avui s’ha mostrat molest per la filtració de la reunió tal com ha manifestat a TV3.

“La Generalitat no m’ha fet cap pressió. A mi quan em pressionen, jo sí que faig tot el contrari. Vam parlar del ‘cas Rubiales’ i que Catalunya es devia de posicionar i ho hem fet. Jo soc molt gran perquè em toquin el crostó i ja els hi asseguro jo que no me’l deixo tocar. Si ho haguessin fet, hauria marxat. A mi se me’n fa, la Generalitat com la reina del cel. L’únic que em sap greu és que es va airejar una reunió que no s’hauria d’haver airejat”.

Embolica que fa fort un dia més. Fa només nou dies que Espanya es va proclamar campiona del món amb Aitana Bonmatí escollida com a millor jugadora del món i Salma Paralluello com a jugadora revelació entre altres premis.

Lamentablement, poc s’ha parlat d’elles com a futbolistes.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Domingo, 17 Septiembre 2023 21:37
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario