El Sabadell guanya a Mallorca amb un gol al minut 93 Destacado

By Enero 15, 2023 452
La celebració arlequinada La celebració arlequinada CES

El Sabadell de Miki Lladó tanca la primera volta fora del descens gràcies a un treballadíssima victòria al camp de l’At. Baleares. El Sabadell ha sabut patir i ha tingut la sort quan tocava en un xut al pal de Canario i el mèrit extra de defensar amb 10 des del minut 66. Un contracop impressionant iniciat per David Astals, conduit per Pau Víctor en una enorme acció personal amb passada final que Alex Gualda a porta buida ha transformat en gol al 93.

Sis punts en dos partits. Dos gols a favor. Zero en contra. El Sabadell va començar a jugar contra el filial de l’Athletic de Bilbao a cinc punts de la permanència i acaba la primera volta un per sobre del descens.

Només 18 jugadors han viatjat a Mallorca en una convocatòria que tenia les altes del fitxatge de Ricard Pujol i Guillem Molina i les baixes de Pelayo i Juan Delgado ja fora del club; d’Eudald amb un peu fora més els tocats Altimira i Joanet. L’afició no ha deixat sol l’equip i s’ha desplaçat a Mallorca.

Ha repetit plantejament Miki Lladó amb el solvent Víctor Vidal sota pals. Cinc jugadors darrera amb quatre centrals – Molina, Athuman, Morgado, Pau Resta – més Carrión a la banda esquerra. Un incansable David Astals ajudant tant en defensa com en atac, al costat de Sala, Corbalán i Sergi Garcia més Moha Keita endavant.

L’At.Baleares, que fa una setmana va fer un festival a Tarragona amb triplet del seu davanter Dioni, ha creat molt perill d’entrada amb ocasions pel mateix Dioni i Miguelete. El Sabadell ha aguantat l’inici i ha intentat connectar amb Moha Keita entre Sergi Garcia i David Astals. La lluita arlequinada ha permès arribar al descans amb 0-0.

Surt Pau Víctor; Morgado, expulsat

Miki Lladó ha fet un canvi decisiu al descans. Ha fet un pas endavant amb l’entrada del decisiu Pau Víctor per Corbalán. El jugador cedit pel Girona ha tingut la primera gran ocasió al minut 57 en una rematada que després de tocar en un defensa l’ha desviat a córner el porter Lucas.

El Baleares tenia tot el domini però per sort no l’encert. A l’hora de joc, Ricard Pujol ha debutat per Carrión i també ha entrat Vargas per Molina. El partit s’ha tornat molt complicat al minut 66 quan César Morgado ha vist la targeta vermella directa per una trepitjada a Dioni al mig del camp. El capità s’ha disculpat de seguida però tampoc esperava l’expulsió. Falta innecessària i criteri arbitral.

Òbviament, l’equip d’Onèsimo ha donat un pas endavant i ha tret tota l’artilleria que tenia. El Sabadell es defensava amb ordre amb un Víctor Vidal molt segur durant tot el matí i quan no era ell, la sort s’ha conjurat. Canario al minut 80 ha rematat al pal i per sort el refús ha anat a fora. Les centrades feien molt perill però Athuman, Resta i companyia ho treien tot.

Lladó ha fet els últims canvis amb l’entrada de Christian Dieste Alex Gualda per Sergi Garcia i Moha Keita. Malgrat el domini balear, Pujol ha rematat fora al 90 i el 93 ha arribat el clímax. David Astals ha començat a córrer i ha passat cap a Pau Víctor que iniciat un eslàlom per la banda dreta sense aturar-se i enlloc de xutar ha fet la passada perfecta perquè Alex Gualda marquès a porta buida el gol del triomf. Quedaven dos minuts per patir però ha estat per celebrar el triomf que val per sortir del descens.

David Astals s’ha guanyat a pols ser el millor de la primera volta i el seu festival d’avui és un exemple més. Ara mateix és com l’escut del Sabadell. El proper partit serà diumenge a casa contra l’Alcoyano.

FITXA TÈCNICA

At.Baleares: Lucas Díaz; Laure (Carlos Ramos, m. 82), Olaortua, Josep Jaume, Forniés (Sibille, m. 60), Petcoff (Alfonso, m. 72), Hugo Rodríguez, Cordero (Lucas de Vega, m. 46),  Canario, Miguelete (Uzo, m. 72), Dioni
CE Sabadell: Víctor Vidal; Molina (Vargas, m.61), Athuman, Pau Resta, Morgado, Carrión (Pujol, m.61); David Astals, Corbalán (Pau Víctor, m.46), Sala, Sergi Garcia (Dieste, m.78); Moha Keita (Alex Gualda, m.86)
Arbitre: Madrid Martínez (Murcia): TG: Olaortua/TV: Morgado (m.67)
Gol: 0-1, m.93: Alex Gualda.

Ultima actualización Viernes, 20 Enero 2023 11:46