Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Jose Maria García 'Numosky': "El secret del Can Rull es que som una colla d'amics!

By Octubre 21, 2021 562
Jose Maria García 'Numosky' entrenador del Can Rull RT Jose Maria García 'Numosky' entrenador del Can Rull RT David Chao/Isabadell

José Maria Garcia és l’entrenador del Can Rull-Rómulo Tronchoni, però poca gent el coneix pel nom que comparteix amb un dels periodistes esportius de referència. Per tothom ell és Numosky.

Jordi Sánchez. Isabadell.cat

https://www.isabadell.cat/esports/futbol/entrevista-jose-maria-garcia-numosky/

En aquesta entrevista ens parla d’això i molt més, més enllà de Can Rull i de tot el futbol de Sabadell.

Jose María o Numosky. Amb quin nom es gira més quan li criden pel carrer?


Numosky. Poca gent em crida pel meu nom i ni saben que em dic com el periodista. Tot bé des de petit, tothom a la família i els amics em diuen així.

D’on surt això de Numosky?


Des de ben petit, quan jugava a pilota amb els grans, un dia vaig marcar un gol i un home va dir això de Numosky. Ho deia perquè era petit com un gnom i per aquell jugador del Madrid i del Oviedo (Petar Dubovsky) i entre una cosa i un altre així porto tota la vida amb aquest sobrenom que ja forma part de la família com la meva dona Virgínia, la meva filla Valèria i en Leo que ve en camí.

 

Numosky i el Can Rull també es una història d’amor a uns colors. De jugador a entrenador i pràcticament tota la vida al club.


Tinc 33 anys i des dels sis o set ja estava jugant al Can Rull (fins i tot abans de la fusió amb el llavors Rómulo Tronchoni) i com jugador gairebé sempre. Només vaig canviar dos mesos per jugar amb La Romànica amb el meu germà Edgar i després torno a Can Rull de jugador i de seguida a la mateixa temporada d’entrenador.

 

La temporada passada, enmig de la pandèmia, el Can Rull-Rómulo Tronchoni va assolir l’ascens a Segona Catalana. Com va ser entrenar i jugar en temps de coronavirus?


El secret del Can Rull és que som una colla d’amics. Tot va començar dient, ‘vinga tornem a jugar’, és una lliga a una volta (només 17 partits en lloc de 34) i vam començar guanyant i pensant només partit a partit. Va augmentar la confiança, ens vam posar al capdavant i d’allà no ens va treure ningú fins al final.

Què li ve al cap si li recordo el partit de l’ascens davant el San Cristóbal B?


D’entrada se m’acaba de posar la pell de gallina. Aquell dia ens bastava guanyar i van començar ben de pressa amb un 2-0. A la segona part, el San Cristóbal B – que si la lliga hagués tingut més partits hauria acabat a dalt – ens va empatar ràpidament. Per sort vam poder marcar el tercer i celebrar l’ascens al nostre camp.

 

El Can Rull-Rómulo Tronchoni s’ha convertit tal com deia Quico Díaz a iSabadell fa un parell de setmanes en un gegant al futbol base. Que ha canviat en aquest temps?
El Can Rull Rómulo Tronchoni va cada cop a més. Jo que porto tota la vida al club he vist aquest canvi i també és molt important veure la gent que és treballant amb les categories. Sergio, Alfonso, Bretones, Fran, Vaquero i els ascensos com el del juvenil de l’any passat són una mostra de com s’està treballant al club.

 

Aquesta temporada heu fet de tot en tres partits: empat, derrota i victòria aquest darrer cap de setmana. Per regularitat no serà…
Sí, d’entrada ha estat molt important la victòria després de perdre a Can Trias. Aquell dia van veure que ja érem a Segona Catalana i que qualsevol errada es paga i nosaltres a pilota aturada vam tenir unes quantes. L’objectiu el tenim molt clar. Ser a mitja taula i evitar caure a les tres últimes places que són el descens. Tenim un equip pràcticament igual que sempre amb dos juvenils de l’equip que ha pujat de categoria i el retorn de Manolo.

 

Com veu a Tibidabo i Sabadell B, els altres dos equips de la ciutat al grup IV de Segona Catalana?
He vist a tots dos i m’han agradat molt. El Tibidabo ha començat molt bé. Els dos anys a la categoria els han donat consistència i de moment només s’han de veure els resultats que no han perdut. Per la seva part, el Sabadell B té jugadors joves que juguen bé i a més estan en dinàmica del primer equip. Es nota la gran tasca que fan al futbol base en els últims anys, que els ha posat en bones categories.

 

Que pensa de la Sabadellenca, que és al grup cinquè de Segona Catalana?
D’entrada és una llàstima que no sigui al nostre grup. Seria molt millor anar aquest cap de setmana al seu camp que no al de la Pirinaica, més enllà de Manresa. ‘Betis’ és un gran entrenador i una gran persona i segur que treu tot del seu equip també aquesta temporada.

 

I sobre el Sabadell Nord a Primera Catalana?
Té una papereta complicada Becerril. És una categoria amb equips de molt nivell però espero i desitjo que tiri endavant. És molt bo pel futbol de Sabadell tenir un equip a aquesta categoria.

 

I per acabar òbviament, parlem del Sabadell. Quina opinió té de l’equip d’Antonio Hidalgo?
Sempre he pensat que el Sabadell hauria d’estar com a mínim a Segona A. Crec sincerament que haurien de tenir més punts dels que tenen i espero que vagi cap amunt després de la victòria de l’altre dia. Com deia abans és molt important la feina que es fa amb la base i només s’ha de veure on és el juvenil i tots els ascensos que van tenir la temporada passada. S’estan fent molt bé les coses al Sabadell.

Paraula de Numosky.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Sábado, 23 Octubre 2021 16:06
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario