Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Pekin' 2022. Plata olímpica per a Queralt Castellet que completa un palmarès espectacular Destacado

By Febrero 10, 2022 296
Queralt Castellet, plata als Jocs Olímpics de Pekin'2022 Queralt Castellet, plata als Jocs Olímpics de Pekin'2022 COE

A la cinquena ha estat la vençuda i Queralt Castellet ha aconseguit la medalla de plata als Jocs Olímpics de Pequín’2022. Amb 32 anys la rider de Sabadell guanya per fi la medalla que va començar a somiar als Jocs de Tori’2006 amb només 16 anys. Castellet s’ha penjat la plata gràcies als 90’25 punts de la segona ronda i només ha estat superada pels 94 punts de la nord-americana Chloe Kim. La nipona Sena Tomita amb 88’25 punts ha completat el podi amb el bronze.

Jordi Sánchez. Isabadell.cat

https://www.isabadell.cat/esports/mes-esports/medalla-de-plata-per-queralt-castellet-als-jocs-olimpics-de-pequin2022/

  • La rider sabadellenca de 32 anys completa un palmarès espectacular amb una plata als Jocs d’hivern de Pequín.
  • Una segona ronda per emmarcar dona 90,25 punts a Castellet, només superada per la nord-americana Kim

    A les 3:45 hores de la matinada – hora de casa nostra – en el moment que s’ha sabut la puntuació de la xinesa Xuetong Cai, quarta classificada, s’ha confirmat la medalla per a Queralt Castellet. La seva regularitat amb podis en les quatre proves de la Copa del Món s’ha reflectit a la final de halfpipe dels Jocs de Pequín.

     
    Queralt Castellet plata Pequín
    Queralt Castellet ha aconseguit la primera medalla olímpica en uns jocs d’hivern per una sabadellenca i catalana. Autor: COE.

    A la primera ronda, Castellet anava setena després d’obtenir una puntuació de 69’25 punts. Esperava més la rider de Sabadell. Una nota, pitjor que a les sèries de dimecres on va sumar 78’75. La nord americana Chloe Kim s’ha col.locat primera amb un exercici impressionant amb 94 punts seguida de la japonesa Sena Tomita amb 86 punts i la xinesa Xuetong Cai que amb 81’25 posava el llistó de la medalla de bronze.

    Una ronda per la història

    Queralt ha fet el salt cap a les medalles a la segona ronda. Ha fet un exercici fantàstic amb més alçada que a la primera, cosa que li ha donat una puntuació de 90’25 punts. Segona posició a la general. De fet, ha fet el millor exercici de les 12 finalistes.

    La seva actuació a la final olímpica que li ha valgut la plata. Font COE

    Quedava una ronda i la medalla estava molt a prop. Queralt ha vist com queien les rivals que tenia per darrere. Especialment, la japonesa Sena Tomita que ha acabat amb el bronze i no l’ha superada al tercer intent. A la tercera, Castellet ha fet un exercici de 78’25, el segon millor puntuat de la tercera ronda. Havia d’esperar que la xinesa Cal i la nipona Ono no superessin la seva nota, i així ha estat han quedat fora del podi i finalment ha pogut gaudir de l’alegria al podi amb la seva medalla de plata.

    Palmarés complet

    Per fí ha arribat la medalla de plata olímpica per Queralt. Fins ara havia estat subcampiona mundial a Kreischberg (Àustria) 2015 i bronze a Aspen 2021, a més de triple medallista dels X Games a Superpipe (plata el 2019, or el 2020 i plata el 2022) i amb 17 podis a Copa del Món.

    El somni que va començar als Jocs Olímpics de Torí’2006 amb 16 anys on va ser 26ª, va continuar a Vancouver’2010 on va ser finalista per primer cop i una dura caiguda li va impedir disputar la final. Va ser 12ª. Als jocs de Sotxi va ser 11ª. El seu primer diploma olímpic va ser a Pyeongchang amb la setena plaça. Ara ja és subcampiona olímpica a Pequín.

    Felicitats Queralt Castellet Ibáñez.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Viernes, 11 Febrero 2022 18:13
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario