Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Entrevista a Maggie Steffens, la millor waterpolista del món Destacado

By Diciembre 08, 2021 632
Maggie Steffens a Sabadell Maggie Steffens a Sabadell David Chao/Isabadell.cat

Maggie Steffens és la millor waterpolista del món. Amb 28 anys ja és triple campiona olímpica i del món amb Estats Units. Maggie juga amb el Club Natació Sabadell aquest cap de setmana la segona fase de l’Eurolliga a Can Llong. La jugadora de Califòrnia està encantada amb les llums de Nadal a Sabadell.

En aquesta entrevista a Isabadell.cat reivindica més visibilitat per les dones al món del waterpolo.

https://www.isabadell.cat/esports/waterpolo/maggie-steffens-a-sabadell-em-sento-com-a-casa/ 

Benvinguda a casa per segon cop. Com porta ser triple campiona olímpica i del món?
És una cosa que estic assimilant i això que estic a l’inici de la carrera. Soc molt afortunada de jugar amb el meu país als Estats Units i ara per segon cop a Sabadell. El waterpolo és molt divertit per mi.

Tens només 28 anys i ja ets la màxima golejadora de la història als Jocs Olímpics.
Això és gràcies al meu equip. En waterpolo per marcar gols has de tenir l’ajuda de tots. Jo tinc la sort de ser al lloc precís i al moment adequat. Estic molt orgullosa de jugar amb un equip que sempre treballa junt, no de manera individual. És un plaer jugar amb Maddie Muselmann, Rachel Fattal, Brenda Villa, la meva germana Jessica, Kami Craig o Ashley Johnson.

La pressió ha estat al teu costat com a motivació extra?
La pressió és una oportunitat. I és per això que encara estic jugant. Pots tenir pressió perquè en el passat has fet bé les coses i vols continuar així. Per exemple, els Estats Units, Espanya o el Sabadell han guanyat coses i són afortunades de tenir aquesta pressió per continuar guanyant. És una motivació extra. Jo no estic al Sabadell per entrenar, si no per què puc aprendre molt de les jugadores a Sabadell i jugar l’Eurolliga és molt bonic perquè jugues partits difícils i els vols guanyar.

Ho has guanyat tot al waterpolo. De fet, vas estar un any al Sabadell i vas guanyar la cinquena Eurolliga. Quin repte tens al cap?
Vull seguir guanyant i també vull que les dones tinguin més oportunitats al waterpolo. Veig partits d’homes a Sèrbia amb 10.000 persones a les grades i, en canvi, no passa amb les dones. Em pregunto. Que puc fer perquè les noies tinguin més oportunitats? Jo he arribat fins aquí per jugadores com Brenda Villa o Tania di Mario que han lluitat pel meu esport i les dones. Ara ens toca a nosaltres.

És el moment d’alçar la veu i tu amb el que has fet a la piscina ets un bon altaveu.
Parlo amb Maica, Sabrina Van der Sloot (Paisos Baixos), Ashley Johnson (EUA), Asimaki a Grècia i també jugadores a Itàlia. Cada cop tenim més oportunitats, però no s’estan aprofitant. Crec que hi haurien d’haver més dones entrenadores i també més àrbitres. Als Jocs de Tòquio vaig parlar amb dones àrbitres que no van xiular partits importants malgrat la seva qualitat demostrada. És un repte fonamental donar aquesta visibilitat especialment per les nenes i l’esport femení. També millorar el màrqueting. Les dones ho podem fer.

Tu ets una icona del waterpolo com la gimnasta Simone Biles ha traspassat més enllà de ser la número 1 per explicar els problemes amb la salut mental.
Ella ha treballat moltíssim per tenir aquest respecte. Ha estat la millor en dos Jocs Olímpics. Això sí, ha hagut d’esperar a ser famosa després de 7 o 8 anys per tenir el reconeixement que és més fàcil per un home. Ha pogut denunciar i ser escoltada a tot el món. Ha explicat com la salut mental és tan rellevant com la salut física. És un exemple per tots.

Que li diries a la gent de Sabadell de cara als partits d’aquest cap de setmana?
El primer que m’agradaria és que la grada estigui plena. Vull que el públic de Sabadell vagi a la piscina. Estic aquí per partits difícils. El repte és molt gran – Mataró i els dos equips d’Hongria- i estem treballant molt fort. Som un equip i necessitem aquesta força. Vull tenir aquesta energia de la gent que veig pel carrer també a la piscina per ajudar a l’equip.

Maggie Steffens disfruta de les llums de Nadal a Sabadell (Fotos David Chao)


Sembles una sabadellenca més.

A Sabadell em sento com a casa. Hi estic molt bé. Soc molt afortunada. M’agrada molt l’energia que em donen les llums de Nadal. La Rambla. Tot és molt especial per Nadal. Mira, jo soc de Califòrnia i estic a Sabadell. Mai m’hagués pensat quan començava que seria aquí i que estaria amb les meves companyes com una família a Sabadell.

És la màgia de l’esport?
L’esport és un regal. No només es tracta de jugar. L’esport és una connexió entre gent d’altres llocs. Fa dos anys vaig jugar aquí amb la meva companya Kiley Neushul i vam guanyar la Copa d’Europa. Ara tinc també a la Brigitta al Club. A Grècia tinc la Stephania i l’Ashley del meu país. Però la connexió és amb jugadores de tot el món. El waterpolo és com una família.

La millor del món entre nosaltres. Un luxe.

Foto portada: Steffens, amb les llums nadalenques, el passat divendres. Autor: David Chao.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Lunes, 03 Enero 2022 11:29
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario