Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Noves tarifes de l'autobús a Sabadell. Baixa la mensual i puja el bitllet i la targeta 10 Destacado

By Jordipress.com Febrero 03, 2020 80

Canvis en les tarifes de l'autobús a Sabadell. Rebaixa considerable a la targeta mensual i jove, per fidelitzar als més habituals amb una bona rebaixa i pujada de 10 centims per cada bitllet (de 1'50 a 1'60) mentres que la targeta de deu viatges puja 30 centims i valdrá aviat 8'60 per 8'30 abans.

El Ple municipal sotmetrà aqiuest dimarts 4 l' aprovació les tarifes per al transport urbà de Sabadell de l’any 2020. Destaca la clara aposta pels abonaments, amb una rebaixa de l’abonament mensual –que passarà a valdre 37,50 € en comptes dels 45 € actuals, amb una rebaixa del 16,67%– i de l’abonament mensual jove –que passa a 26 €, en lloc del 32,50 € que valia des del 2017–.

L’abonament mensual jove redueix, doncs, el preu en un 20%. La proposta de tarifes preveu un augment del bitllet senzill –que passa a valer 1,60 €, és a dir, 10 cèntims més que fins ara– i de la targeta de 10 viatges –que valdrà 8,80 €, 30 cèntims més que fins ara, cosa que equival a 3 cèntims per viatge.

Pel que fa a la diferència entre preus marcats per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els títols de Sabadell, el bitllet senzill i la nova T-Casual de l’ATM resultaran un 50% i un 29% més cares i la nova T-Usual i la T-Jove costaran un 6,7% i un 2,6% més que els de la nostra ciutat. En aquest sentit, val a dir que la T-Jove de Sabadell és mensual, mentre que la de l’ATM és trimestral.

Amb les noves tarifes proposades per al servei de transport urbà de Sabadell, es vol potenciar la fidelització dels usuaris, tot afavorint els desplaçaments habituals en transport públic. Així mateix, es vol conservar la tarifa mitjana ponderada dels títols propis respecte al 2019, tenint en compte el previsible transvasament d’usuaris entre títols a causa del canvi tarifari i de la tendència de transvasament dels darrers anys cap als abonaments mensuals.

 

Cal tenir en compte que les tarifes dels bitllets integrats de l’ATM –que també es poden fer servir a Sabadell– han variat substancialment des de l’1 de gener de 2020, amb una baixada dels abonaments mensuals –ara anomenats usual– i jove –de durada trimestral–, que van passar a ser més barats que els títols equivalents de Sabadell. Una situació que ara s’ha revertit amb la nova proposta de tarifes de Sabadell.

Renovació del tren de rentat d’autobusos

D’altra banda, el Ple també tractarà demà l’autorització a TUS d’una inversió de 41 mil euros (sense IVA) per tal de renovar el tren de rentat que l’empresa concessionària té a les seves instal·lacions. Consta d’un equip de filtratge, d’un dipòsit d’aigua filtrada, d’un dipòsit d’aigua sense filtrar, d’un separador d’hidrocarburs i d’un separador de sòlids.

Aquest tren de rentat fa servir l’aigua de pluja emmagatzemada que es recull als dipòsits d’aigües pluvials, amb capacitat per 600 m3, fent tot el sistema el màxim de sostenible possible. El tren que hi ha ara mateix a les cotxeres és de l’any 2003 i cal renovar-lo. El nou tren permetrà garantir la neteja diària dels autobusos i reduir el cost per manteniment de la instal·lació.

Millora del servei a les línies L4, L14 I L44

Així mateix, demà es portarà a la sessió plenària la millora de les línies d’autobús urbà 4, 14 i 44 mitjançant el reforç d’un vehicle addicional durant 5,5 hores les tardes dels dies feiners (excepte agost). Això permetrà resoldre els endarreriments i mantenir les sortides de la línia 14 de Can Roqueta als minuts 5 i 35 per coincidir amb les sortides dels treballadors del polígon a la tarda.

Aquesta millora del servei, que té un cost previst de 65.053 €, respon al fet que s’ha incrementat l’activitat econòmica en general i la mobilitat dels usuaris en transport públic incrementant els temps de càrrega i el trànsit en general que afectava la velocitat del servei.

La línia 14 d’autobús urbà comunica l’Hospital Taulí amb Can Roqueta passant per l’Estació Centre i Torre-romeu. Combina en horaris i vehicles amb les línies 4 i 44, que formen un conjunt o eix de transport unificat que creua la ciutat d’est a oest.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Lunes, 03 Febrero 2020 14:44

Deja un comentario

Ultimos Tweets

RT @jordipress: Taconazo de líder El @CESabadell remonta al @Orihuela_CF con dos golazos de espuela de @Borisgt10 y @Edgarherma en un final…
Seat avanza también con el Mii Electric Las buenas sensaciones del primer eléctrico de @tuSEAT El más pequeño pero… https://t.co/IFPXhDZcem
Maria Vicente @MVicentePodium encabeza el cartel del Meeting Internacional de la @Atletisme_FCA esta tarde en… https://t.co/S2INGSkLvx
Follow Jordi Sánchez Nieto on Twitter