Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

El ple de l'Ajuntament de Sabadell aprova nous usos per la zona del ríu Ripoll

By Redacció Julio 14, 2023 189
El ple de l'Ajuntament de Sabadell aprova nous usos per la zona del ríu Ripoll Aj Sabadell

El Ple municipal, convocat aquest divendres amb caràcter extraordinari, ha aprovat inicialment, la modificació puntual del pla General d’Ordenació de Sabadell per actualitzar la normativa que regula les zones industrials i terciàries del riu Ripoll.

Un canvi que té tres objectius clars: simplificar la normativa perquè l’activitat econòmica pugui instal·lar-se en aquesta zona, actualitzant les exigències de sostenibilitat a les noves activitats, incorporar nous usos complementaris i compatibles amb la indústria i afavorir una millor integració de les intervencions en l’entorn del Ripoll.

El canvi obeeix a la necessitat d’actualitzar la regulació dels sòls industrials i terciaris del Ripoll per incrementar l’activitat en aquest àmbit. Això serà possible perquè s’actualitzarà i es simplificarà la normativa urbanística. Les indústries que vulguin instal·lar-se al riu hauran de complir amb criteris de sostenibilitat actualitzats, necessaris en un context de valor ambiental com és el del riu Ripoll.

Per tant, els negocis que s’hi vulguin implantar hauran de tenir en compte la qualitat del paisatge a més dels criteris de sostenibilitat exigits. De la mateixa manera, s’incrementen els usos compatibles, incloent usos dotacionals i terciaris per tal de complementar i diversificar els usos existents en l’àmbit del Ripoll.

Tot i això, per a la seva implantació es tindrà en compte en cada cas quin serà el seu impacte sobre l’entorn, i la mobilitat que es pugui generar sigui limitada i respectuosa amb l’entorn fluvial.

És per això que es considera important facilitar la implantació de la indústria i altres usos en aquesta zona, perquè fins ara els impediments normatius i les dificultats de tramitació havien restat competitivitat al conjunt i limitaven possibles implantacions d’activitats.

L’àmbit de modificació engloba tant zones qualificades d’industrial com terciàries, algunes de les quals en edificacions d’interès patrimonial. Es tracta també de facilitar la rehabilitació i posada en ús dels edificis patrimonials evitant el seu abandonament i degradació.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Domingo, 16 Julio 2023 22:00

Deja un comentario