Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

El CE Sabadell aprova l'operació acordió i unas pèrdues de 2,1 milions d'euros Destacado

By Diciembre 30, 2022 278

La Junta General d’Accionistes del CE Sabadell ha aprovat per un 93,84% del capital social tots els punts previstos. Entre ells, els comptes de la temporada passada amb un dèficit de 2,1 milions d’euros.

També la denominada ‘operació acordió’ per la qual totes les accions actuals del Sabadell deixen de tenir valor econòmic (passen a valdre zero euros). El club queda ‘net’ sense oposició per l’arribada del famós grup d’inversors que s’haurà de tancar el 2023.

 

Han estat quasi dues hores en què una desena d’accionistes han donat l’ok al Consell d’Administració a totes les seves mesures. Una unanimitat, més enllà del tema protocol·lari, ja que el Consell té la majoria accionarial, però que deixa clar que ha estat plàcida. Fins i tot pel canvi que suposa que tots els punts que se’n van aprovar en la Junta del passat 2 d’agost quedin en ‘no res’.

Pèrdues de 2,1 milions la temporada passada

La Junta General Ordinària ha examinat i aprovat els comptes anuals. La temporada 2021-22 es tanca amb unes pèrdues de gairebé 2,15 milions. Una xifra molt alta amb un pressupost alt i que òbviament no va tenir els resultats esperats després de baixar de Segona Divisió A. Una campanya on el club tenia 1,2 milions d’ajuda de la Lliga de Futbol Professional en concepte de subvenció als clubs que baixen de categoria.

A continuació, s’ha aprovat el pressupost d’ingressos i despeses corresponents a l’exercici econòmic de la temporada 2022/2023. Un pressupost a la baixa, “un dels més baixos de la categoria”, però malgrat això també comportarà pèrdues”, tal com ha dit Calzada.

 

La Junta General Extraordinària ha aprovat la reducció del capital social a zero euros per compensar pèrdues de la societat mitjançant l’amortització de totes les accions de la societat. Per tant, totes les accions – incloses les del Consell d’Administració- passen a tenir valor zero. Cal recordar que el CE Sabadell es va convertir en SAD fa 30 anys, l’estiu de 1992.

Esteve Calzada ha parlat durant la Junta General d’Accionistes sobre les converses amb inversors nord-americans:

“Hem parlat amb molts possibles inversors i no deixarem el club en mans de qualsevol. Hi ha grups inversors nord-americans que tenen extremes dificultats per entendre que som una societat amb més de 4.000 socis. I és per aquest motiu que hem decidit incloure aquesta ‘operació acordió’ per posar totes les accions a zero euros, incloses les nostres. Aquesta és una cosa que ja volíem des de l’inici”.

Calzada ha mostrat un cop més la seva decepció per “no haver pogut engrescar a cap empresari de la ciutat al nostre projecte”. Ha reconegut que hi ha contactes “molt avançats i molt interessant pel futur del club”.

També s’ha aprovat una ampliació del capital social fins a la quantitat màxima de 3,6 milions mitjançant l’emissió i posada en circulació de fins a un màxim de 720 noves accions ordinàries nominatives, de la mateixa classe i sèrie, indivisibles i acumulables, de 5.000 euros de valor nominal cadascuna.

Un altre dels punts aprovats ha estat la modificació de l’article 21è dels Estatuts a fi d’establir un mínim de tres i un màxim de nou consellers. Un cop tancada la Junta General d’Accionistes, Calzada ha parlat amb els mitjans de comunicació que han seguit la junta a través de les imatges del circuit intern de televisió des de la sala VIP.

“Tot el que signifiqui tranquil·litat social i corporativa i aprovar amb un 100 per cent és per estar satisfets. Tots els accionistes han aprovat els punts fins i tot tenint en compte que les accions han passat a valdre zero. La gran sort és que el club està al dia de pagament. No hi ha urgència financera”.

Calzada ha deixat oberta l’entrada i sortida de jugadors dient que “tenim tots els escenaris oberts”. Des de Cornellà arriba l’interés de l’equip verd en fer-se amb els serveis d’Eudald Vergés, que està a cedit per l’Andorra.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Sábado, 31 Diciembre 2022 18:49
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario