El Sabadell regala el triomf a Irun Destacado

By Agosto 27, 2023 131

El Sabadell ha començat la temporada amb derrota per 2-1 davant el Real Unión d’Irun en un partit en què ha pagat car dues errades. La primera, de la defensa al minut 1 i la segona al 85 del porter Ortolá que desfeia l’empat que havia aconseguit Javi Gómez al 79. L’equip de Miki Lladó ha tirat la primera part i ha estat millor a la segona. La fragilitat defensiva preocupa.

Durant la pretemporada va quedar clar que la defensa, no només dels tres centrals i els dos carrilers, sinó de la concentració defensiva de tots, havia estat el pitjor. Van rebre gols en sis dels set partits, amb molts gols abans del primer quart d’hora. A l’estrena a l’Stadium Gal, no havien passat ni 90 segons i el Sabadell ja perdia per 1-0. Una falta lateral, pèssimament defensada, ha permès a Iván Pérez marcar.

Tota la retòrica del porter i capità Adrián Ortolá aquesta setmana en roda de premsa sobre la importància de mantenir la porteria a zero ha voltat pels aires amb la passivitat defensiva. Al minut 5, Solis ha perdonat el 2-0 en una clara demostració de quin equip ha entrat endollat i qui no s’ha assabentat que havia començat el partit.

Els bascos s’han trobat molt còmodes amb superioritat a la zona de creació davant un Sabadell amb un sistema que si no ajuden els davanters ni s’apropen els carrilers deixa l’equip en inferioritat. Ortolá ha evitat el segon en una rematada d’Anton Escobar.

El lateral esquerre Juanmi Carrión ha estat l’únic arlequinat en crear perill, per dir alguna cosa, a la porteria d’Irazusta a la primera mitja hora. A la jugada següent, de nou Ortolá ha estat providencial en la quarta ocasió basca. Alex Gualda ha tingut la millor en un xut llunyà que ha desviat Irazusta.

Doble canvi de jugadors i joc

Miki Lladó ha fet dos canvis al descans amb l’entrada dels dos últims fitxatges. Toni Herrero i Marcos Baselga per Nando i Callejón. Més tard entrarien Javi Gómez, Beitia i Vladys per Manel, Cristian Herrera i Pau Resta.

Era fàcil millorar i el Sabadell ho ha fet amb bones intencions de David Astals i Juanmi Carrión, aquest últim el més actiu en atac. Els arlequinats dominaven fent el pas endavant desitjat. Els bascos esperaven i perdien temps, com marca la targeta groga del porter Irazusta.

De l’1 a 1 al 2-1

Tot s’ha activat a la recta final del matx. El Sabadell ha marcat l’1 a 1 en el minut 79 en una gran centrada de Carrión que ha rematat de cap a la xarxa, Javi Gómez. El primer golejador de la temporada. L’equip ha fet el més difícil, però només ha guardat el punt durant sis minuts. Una greu errada d’Ortolá ha deixat en safata el 2-1 a Cerdà, que no ha perdonat. Javi Gómez ha tingut l’última en una rematada al travesser. També han perdonat el tercer els d’Irun.

El Sabadell jugarà dimecres (20 hores) la semifinal autonòmica de Copa Federació a Lleida (20 hores) i diumenge (21:30 hores) contra Osasuna B en Festa Major.

FITXA TÈCNICA;
Real Unión Irún:
 Irazusta; Montoro, Iván Pérez, Anton Escobar, Azkue (Iñigo Muñoz, min.58), Quique Rivero (Vidorreta, min.88), Alan Oyarzun (Beobide, min.58) Alain, Imanol, Alberto Solis (Víctor, min.74), Córdoba (Cerdà, min.74), Julio Martínez

CE Sabadell: Ortolá; Pablo Monroy, Amelibia, Pau Resta (Vladys, min.73), Callejón (Toni Herrero, min.46), Carrión; Astals, Alex Gualda, Cristian Herrera (Beitia, min.69), Manel (Javi Gómez, min.63), Nando (Baselga, m.46)
Àrbitre: De Ena Wolf. TG: Iván Pérez, Irazusta/Amelibia; TV: Costa (entrenador porters R.Unión)
Gols: 1-0, min.1: Iván Pérez; 1-1, min.79: Javi Gómez; 2-1, min.85: Cerdà

Ultima actualización Domingo, 17 Septiembre 2023 21:46