Desfeta a Galicia amb protagonisme arbitral Destacado

By Octubre 28, 2023 138
Ortolá Ortolá

El Sabadell ha perdut 4-2 contra el Celta Fortuna i tanca el mes d’octubre amb quatre derrotes seguides i lluny de la permanència en només 10 jornades.

Els arlequinats han jugat una hora amb 10 per l’expulsió d’Antonio Sánchez i l’últim quart d’hora amb 9 jugadors per la vermella a Toni Herrero. Més enllà de l’arbitratge, amb dos penals en contra, els sabadellencs han estat molt inferiors al nou líder de la categoria.

L’àrbitre Francisco Garcia Riesgo s’ha afegit a la desfeta arlequinada en aquestes primeres 10 jornades. Era l’únic que faltava per sumar la setena derrota, i la quarta seguida – Gerard Bofill ja en porta tres, per quatre de l’ex Miki Lladó. Dues expulsions per vermella directa – molt rigoroses a Antonio Sánchez i Toni Herrero – més el primer penal comès pel mateix Herrero, per mans, han estat el carrusel de decisions polèmiques de l’àrbitre.

Tarazona, Sestao River i Teruel, amb un partit menys són els únics equips pitjors que el Sabadell ara mateix. L’Arenteiro, que era a la zona de descens, ha golejat a Unionistas de Salamanca per 4-0 en un camí invers a l’arlequinat. Quan perds 4-2 i el porter Adrián Ortolá ha estat el millor, queda clar com ha estat el partit.

Vendaval del filial i arbitral

El filial del Celta ha tingut quatre ocasions als primers 30 minuts per cap d’un Sabadell que repetia onze i que ha vist com Baselga es lesionava al quart d’hora. Un cop més, la manca d’efectius al mig del camp amb un equip trencat amb 3 jugadors d’atac i 5 defenses deixava a Marc Domènech i Antonio Moyano com els únics migcampistes purs. Els gallecs han guanyat moltes jugades per superioritat ja en aquest inici.

Poc després Antonio Sánchez era expulsat amb vermella directa en el festival de García Riesgo, que ha continuat amb el penal d’Herrero que ha marcat Damian per fer l’1-0 al 42. La reacció positiva amb el gol de Pau Resta de cap al minut 45 no ha tingut gaire temps de celebració pel 2-1 d’Alfon a la prolongació del primer temps.

Empat, canvis, més expulsions i derrota

La segona part ha començat amb doble canvi i l’entrada de Sander i Pujol, per Domènech i Carrión. Els jugadors han lluitat i aconseguit, sota la pluja, igualar el partit en un gran llançament de falta de Cristian Herrera per situar el 2-2 al 55. Una jugada en què el segon entrenador Angel Martínez ha estat expulsat. Herrera és un dels escuts del Sabadell d’aquest 2023 i per això pocs han entès, una setmana més, la seva substitució quan s’havia fet el més difícil.

El seu recanvi, Álex Gualda, ha estat el protagonista negatiu del penal absurd que ha significat el 3-2 de Raúl Blanco al 65. Més tard, ha arribat el canvi de Vladys per Moyano i el 4-2, de nou d’Alfon. Per arrodonir la desfeta, Toni Herrero ha estat també expulsat per vermella directa.

Reacció immediata

Toca reaccionar de manera immediata. Amb 7 derrotes en 10 partits i un canvi a la banqueta ja fet, el Sabadell no és en zona de descens per mala sort o per un mal arbitratge com avui, i entre altres coses, és l’equip que més gols ha encaixat del grup (17 gols – 1,7 cada partit).

Toca fer un canvi de rumb. No valen les bones paraules de compromís i determinació a les xarxes oficials del club. Els 40 equips de Primera Federació tenen il·lusió i compromís, però han fet les coses millor. Ara ja es parla de 28 finals, i no és el millor remei. S’ha de guanyar partit a partit i fer tot el que no s’ha fet bé des de juliol. El pròxim partit ja serà diumenge 5 de novembre contra la Real Sociedad B en la festa del futbol base que ja toca que sigui, de veritat, el mirall.

FITXA TÈCNICA:

4-Celta Fortuna: Ruly; Javi Rodríguez (Manu Fernández, m.59), Yoel Lago, Joel López; Rueda, Román (Raúl Blanco, m.59), Damián, Hugo Álvarez (Tincho, m.88’);Alfon (Manu Garrido, m.78), Dani González (Pablo Durán, m.59), Fer López.
2-CE Sabadell: Ortolá; Astals, Antonio Sánchez, Pau Resta, Toni Herrero, Carrión (Pujol, m.46); Moyano (Vladys, Marc Domènech (Sander, m.46), Cristian Herrera (Alex Gualda, m.60), Baselga (Naranjo, m.16), Manel
Àrbitre: Garcia Riesgo (Asturies):  TG: Ruly, Javi Rodríguez, Alfon, Javi Rueda/Manel, Cristian Herrera i Gualda. TV: Antonio Sánchez (33’) i Toni Herrero (79’) i el segon entrenador Ángel Martínez (m.55)
Gols: 1-0, m.42: Damián (p); 1-1, m.45: Pau Resta; 2-1, m.45+3: Alfon; 2-2, m.55: Cristian Herrera; 3-2, m.64_ Raúl Blanco (p), 4-2, m.75: Alfon

Ultima actualización Lunes, 11 Diciembre 2023 17:04