Emma Garcia i Pau Ribes guanyen la segona medalla de plata a Roma Destacado

By Agosto 15, 2022 264

El campionat d’Europa de natació continua donant bones notícies. La sabadellenca Emma Garcia (CNS) amb Pau Ribes (CN Les Franqueses) ha guanyat aquest dilluns una segona medalla de plata, en aquest cas en el duet mixt tècnic. Una agradable sorpresa ha estat l’actuació del relleu de 4×100 estils que ha quedat quart a un lloc del bronze. Sergio de Celis i Carles Coll – tots dos del CN Sabadell- amb Mario Mollà i Luis Domínguez han rebaixat el record d’Espanya en tres segons.

Emma Garcia i Pau Ribes s’han convertit en aquest 2022 en referència dintre de la natació artística. Al Mundial de Budapest, amb els millors equips del món -excepte la sancionada Rússia – ja van presentar la seva targeta de visita amb la quarta posició. A un pas de la medalla.

Ara a l’Europeu de Roma, òbviament sense les no europees Xina i el Japó – han assolit dues medalles de plata. La primera dissabte en el duet lliure i avui dilluns amb el duet tècnic. Itàlia amb Minimisi i Ruggiero han guanyat l’or (89’3679), Espanya, la plata (83’7548) i Eslovàquia, el bronze (75’5914)

Excel·lent actuació del relleu 4×100 estils

La millor noticia de la natació espanyola en aquest campionat d’Europa ha estat amb el relleu de 4×100 estils. Sergio de Celis Carles Coll – tots dos del CN Sabadell- més Mario Molla i Luis Domínguez han estat quarts a la final amb un temps de 3:13:73. A les sèries matinals ja van batre el rècord d’Espanya amb 3:15.24

Luís Dominguez, Mario Mollà, Sergio de Celis i Carles Coll. Autor: RFEN
El relleu de 4×100 estils amb Luís Dominguez, Mario Mollà, Sergio de Celis i Carles Coll. Autor: RFEN

El premi extra ha estat per Sergio de Celis. El nadador balear del CN Sabadell que va arribar a Roma amb el rècord d’Espanya de 100 lliures (49.07), el va perdre a mans de Luis Dominguez (48.98). De Celis, ja va recuperar la plusmarca nacional a les sèries matinals (48.82). A la final, en una demostració brutal de companyonia ha rebaixat el record nacional fins a 48.41. O sigui el millor rendiment en una prova col·lectiva.

Després va ser el torn de Luís Domínguez, Mario Mollà i el quart relleu de Carles Coll fins a la quarta posició final amb 3:13.73. Itàlia va guanyar l’or amb 3:10.50. Hongria va ser plata amb 3:12.23 i Gran Bretanya, bronze amb 3:12.70. La medalla va quedar només a 1 segon i 3 centèsimes.

Un relleu amb molt futur pensant en que es un quartet jove – tots nascuts entre 2000 i 2003 – i amb la perspectiva olímpica de París’2024.

Ultima actualización Jueves, 18 Agosto 2022 22:27