Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Esclat d'alegría: 'Per fí som campions' Destacado

By Marzo 26, 2022 552
El CN Sabadell campió de l'Eurocup El CN Sabadell campió de l'Eurocup Jordipress

Dissabte 26 de març de 2022. L’equip masculí de l’Astralpool CN Sabadell guanya l’Eurocup davant el Telimar Palermo (11-5). Un títol que es va escapar a la final del 2012 davant el Savona, un altre equip italià. La victòria d’avui té molts noms propis. El primer és l’entitat: el Club Natació Sabadell. Per l’aposta de sempre pel waterpolo, ara amb el president Claudi Martí. Però sobretot té el nom dels esportistes, que només guanyar el primer títol europeu ja pensen a guanyar la primera Lliga.

https://www.isabadell.cat/esports/waterpolo/lorrio-cabanas-lalo-colet-per-fi-som-campions-deuropa/

Divendres 23 d’abril de 2011. L’equip femení del CN Sabadell guanyava la primera Eurolliga davant l’Orizzonte de Catània. Sempre Itàlia. Aquell ‘Divendres Sant’, aquella Diada de Sant Jordi comença la dècada prodigiosa que ha portat, de moment cinc Eurolligues i tres Supercopes d’Europa. El nexe d’unió ha estat el públic que en un miler de persones han omplert gairebé ‘La Catedral’ de Can Llong.

25 anys des del primer titol

 Tot va començar l’any 1997 amb el primer títol, la Copa del Rei guanyada a Madrid contra el Canoe (5-6), amb Llorenç Carbó a la banqueta i David Palma i Dani Ballart a l’aigua. La segona Copa del Rei va arribar el 2005 a Alcorcón amb Manel Silvestre a la banqueta i guanyant 5-4 el CN Barcelona. La tercera va arribar el 2012 a la piscina del CN Sant Andreu davant l’Atlètic Barceloneta (11-10) amb Gaby Hernández. El mateix any es va quedar a un pas de guanyar l’Eurocup.

El 2013, Chava Gómez va iniciar el projecte amb l’arribada del capità Lalo López-Escribano i Sergi Cabanas, per dir dos jugadors que han aconseguit avui l’Eurocup. Es van quedar a un pas de guanyar la primera lliga les temporades 2015-16 i 2016-17 forçant el tercer partit a la final davant l’hegemònic Barceloneta i jugant per primer cop la Champions (2017-18).

A la tardor de 2018, va agafar el relleu Quim Colet. Sense fer soroll i parlant a la piscina, modelant un equip en continu creixement fins avui que ha donat, 25 anys després del primer títol nacional, el primer internacional masculí. Colet estava molt feliç:

“Per la seva història el Club Natació Sabadell mereixia tenir un títol europeu a les seves vitrines i ho hem aconseguit. Ha sortit la final com volíem i ‘La Catedral’ amb tot el públic ha estat perfecte. La defensa ha estat espectacular i en atac hem anat de menys a més. Estic molt content i després d’aquesta alegria, toca continuar treballant, tenim les semifinals de la Lliga i hem de seguir”.

La final davant el Telimar Palermo es recordarà per moltes coses. El gran protagonista a la piscina porta el nom d’Edu Lorrio. Als quarts de final, va ser clau a la tanda de 34 penals davant el Savona, aturant els dos últims. Al partit d’anada ja va ser el millor i avui el seu partit és per ensenyar.

Edu Lorrio ha aturat els primers 12 xuts dels italians amb aturades miraculoses que recordaven els grans porters de la història del Club – Manel Silvestre, Nikolai Maximov, l’enyorat Jesús Rollán, Iñaki Aguilar o el sabadellenc Pepe Motos. Així parlava el número 1 del Club.

“Hem aconseguit un objectiu que a principi de temporada vèiem tremendament llunyà amb partits molt durs i la clau és que hem demostrat caràcter i moltes ganes de voler guanyar. Personalment, m’ha sortit un partit molt bo, estar dos quarts sense que ens fiquessin un gol parla molt bé de la defensa que hem fet davant un rival molt sòlid”.

Sergi Cabanas ens deia fa uns dies que ja estava fart de ser segon. Havia encadenat dos subcampionats de Lliga, dos subcampionats de Copa del Rei amb el Club Natació Sabadell i també dues medalles de plata amb la selecció espanyola a l’Europeu de Barcelona ‘2018 i al Mundial de Gwangjú ‘2019.

“Per fi som campions i a Europa, ja tocava després de tant temps, de tanta medalla de plata. Ens ho mereixíem i ha estat molt especial poder celebrar-ho amb la grada i amb la meva família. Ja tocava” deia un emocionat Sergi Cabanas que s’abraçava en aquell moment amb la seva germana Marta i amb el seu germà Víctor amb una samarreta amb la fotografia de Sergi com apòstol del waterpolo.

Un moment que guardarà per sempre Gonzalo ‘Lalo’ López-Escribano. El capità ha estat l’encarregat d’aixecar la copa de campions de l’Eurocup.

“Espero que sigui la primera de moltes copes. Ha estat increïble amb molta tensió al principi i després va sortir tot rodat. La piscina ha estat impressionant amb el públic increïble. El Club ja es mereixia un títol europeu masculí i per fi ha arribat la recompensa. Per fi som campions d’Europa i a més a casa. Volem més i ara a per la lliga”.

El Club jugarà la propera temporada la Champions i també la Supercopa d’Europa.

Abans dimecres el primer partit de semifinal davant el CN Barcelona a la Nova Escullera. El segon serà divendres a Can Llong. En cas de classificarse la final seria davant l’Atletic Barceloneta.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Lunes, 28 Marzo 2022 22:42
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario