Espanya guanya la Lliga Mundial amb 8 waterpolistes del Club Destacado

By Noviembre 06, 2022 263

Or mundial. La selecció espanyola de waterpolo -amb vuit jugadores del CN Sabadell d’un total de 14, – ha guanyat la final de la Lliga Mundial davant Hongria als penals per 19-18. El partit havia acabat 11-11. Un 2022 per emmarcar tant en nois com en noies en clau de selecció. És un dels únics títols que faltava a la selecció espanyola de waterpolo. Ara només els hi resta l’or olímpic després de tres títols europeus i un altre al campionat del Món de 2013.

Maica Garcia, Laura Ester, Judith Força, Nona Pérez, Bea Ortiz, Elena Ruiz, Irene González Paula Leiton, les vuit del Club, van guanyar la medalla d’or al campionat d’Europa de Split del mes de setembre i ara al novembre han repetit or a la Lliga Mundial. Aquesta competició la juguen els vuit millors equips del món.

Bea Ortiz ha marcat tres gols a la final. Autor: Estudio (RFEN)

Espanya ha guanyat els cinc partits des de dimecres contra Nova Zelanda, Hongria i Austràlia a la primera fase. A les semifinals contra Països Baixos (14-10) i a la final un altre cop contra les hongareses. Una final molt igualada amb lleuger domini magiar al marcador i reacció especialment a l’últim quart amb gols de Judith Força i Bea Ortiz fins el 11 a 9 a minut i mig pel final. Hongria ha tingut temps enviant la final als penals a l’últim segon.

Han estat 20 penals – 10 per cada selecció amb molta emoció -. Al final l’aturada final de Martina Terré, portera del Sant Andreu ha donat el triomf. La capitana Pili Peña, waterpolista del CN Sabadell durant vuit anys, ha aixecat la copa de campiones. La gran favorita Estats Units, que va perdre la semifinal davant Hongria, ha estat tercera.

Com va dir Bea Ortiz fa un parell de setmanes, “nosaltres entrenem per guanyar”. Aquest or és una nova mostra.

Les tres medalles dels nois

Un 2022 en què la selecció espanyola masculina – amb tres waterpolistes del Club: Edu Lorrio, Sergi Cabanas i Bernat Sanahuja va guanyar l’or al Mundial de Budapest al juliol, el bronze a la Lliga Mundial també al juliol i també el bronze a l’Europeu de Croàcia al setembre, també amb Fran Valera.

Foto portada: L’alegria al podi de les waterpolistes d’or. Autor: Estudio (RFEN)

Ultima actualización Jueves, 24 Noviembre 2022 22:30