Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Informació sobre el Coronavirus a Terrassa. El ban de Jordi Ballart Destacado

By Marzo 13, 2020 210

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart també ens ha fet arribar les recomanacions davant la crisis del coronavirus. Aixi comença. 'Em plau adjuntar-vos el Ban oficial dictat amb data 12.3.2020, per tal de difondre les principals mesures que ha acordat l’Ajuntament de Terrassa en relació a la situació creada pel coronavirus.

Estem vivint un moment complicat, a la ciutat, al país i al món, i cal prendre decisions amb el màxim rigor i la màxima serenitat. Són decisions difícils, que afecten moltes activitats i moltes persones, i que s’han de prendre des dels governs i les administracions, però també des de les entitats, empreses i organitzacions, com és el cas de l’ajornament del Festival de Jazz o d’altres.

En el Ban que us adjunto veureu que, en coherència amb la fase d’Alerta en la qual es troba el Pla d’Emergència Municipal, hem pres un conjunt de decisions de gran complexitat i que tindran un impacte molt notable en la vida de les persones i en l’activitat ciutadana. Tota la informació oficial la teniu disponible, permanentment actualitzada, a www.terrassa.cat/coronavirus i a les xarxes socials de l’Ajuntament.

L’objectiu de fons és evitar al màxim el contagi, garantir la seguretat de les persones i assegurar el funcionament dels serveis municipals més bàsics en les properes setmanes.

Les persones són la nostra prioritat absoluta, ara i sempre. I estem fent totes aquestes actuacions per coherència amb aquesta prioritat.

És per això que us demano que contribuïu a difondre aquesta informació oficial i que us sumeu a la meva petició de cooperació i de responsabilitat compartida, amb la màxima serenitat i la màxima solidaritat entre tots i totes.

Terrassa sempre ha estat a l’altura, especialment en les situacions més difícils. Som una ciutat que ha demostrat moltes vegades que és capaç de sumar, de cooperar i de fer pinya per tirar endavant.

Estic convençut que ara ho tornarem a fer, que totes i tots nosaltres afrontarem el repte que ens planteja el coronavirus amb serenitat i responsabilitat, sumant esforços per tal de superar-lo i d’aprendre’n totes les lliçons que ens seran útils per construir, dia a dia, una ciutat més segura, més justa i més unida.

Moltes gràcies.

 

Jordi Ballart i Pastor

Alcalde de Terrassa

BAN

DE L’ALCALDE DE TERRASSA

Mesures adoptades dintre de la fase d’Alerta

del Pla d’Emergència Municipal

 

L’Ajuntament de Terrassa ha declarat la fase d’Alerta dintre del Pla d’Emergència Municipal, en coherència amb l'activació del PROCICAT per part de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la situació causada pel coronavirus Covid-19.

En aquest marc, i a la vista de les resolucions adoptades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres, de cessaments de determinades activitats i d’altres de distanciament social en relació amb esdeveniments multitudinaris, s’han acordat i es fan públiques una sèrie de mesures orientades a evitar contagis, garantir la seguretat de les persones, contribuir a reduir la pressió sobre els serveis sanitaris i comunicar a la ciutadania les decisions que ha adoptat i pugui adoptar en el futur el Govern Municipal.

És per això que, en exercici de les facultats atorgades en virtut del previst als articles 53.f), 236 i 237 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel quals s’aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, i concordants de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, aquesta Alcaldia-Presidència fa públics els següents acords tot ordenant el seu compliment.

PRIMER.- Acordar el tancament, durant un període de 15 dies, dels equipaments municipals següents: Teatre Principal, Teatre Alegria, l’Auditori Municipal de Música, Sala Maria Plans, Cinema Catalunya, biblioteques públiques i tots els casals de barri i els centres cívics (en aquests es mantindrà l’accés i funcionament de les oficines d’atenció ciutadanes i de serveis socials en ells ubicats). Pel que fa a serveis d'atenció a persones vulnerables, s’hi prestarà especial atenció i s’articularan els mecanismes necessaris per adaptar-les a l’actual situació.

SEGON.- Acordar el tancament, durant un període de 15 dies, de tots els poliesportius i instal·lacions esportives municipals així com de l’Estadi Olímpic Municipal. La recomanació de l’Ajuntament de Terrassa per a esportistes, en el cas d’instal·lacions privades, és que s’abstinguin d’entrenar o de jugar durant aquest període .

TERCER.- En concordança amb l’ordre de cessament de l’activitat docent universitària i de centres educatius, tant públics com privats, efectuada per la Generalitat de Catalunya, acordar, pel que fa a centres de titularitat municipal: escoles bressol, d’educació especial, Escola Llar, Escola de Música i Conservatori, Escola d’Art, i campus professional Vallparadís, així com el casal de gent gran Anna Murià, i els locals municipals destinats a l’ús de lleure educatiu (esplais), el seu tancament amb efectes a partir de divendres 13 de març de 2020 i durant un termini de quinze dies.

QUART.- Ordenar que es faci trasllat a l’empresa TMESA, responsable de la gestió del servei municipal de transport públic col.lectiu de viatgers, de les instruccions adients per tal d’intensificar i reforçar les actuacions de neteja i prevenció en tots els autobusos de la flota.

CINQUÈ.- Pel que fa a activitats a la via pública i espai públic, acordar que es posposa durant quinze dies la seva realització en cas que requereixin l’actuació de serveis policials o sanitaris, que es dedicaran exclusivament a atendre els serveis més bàsics i essencials. En aquest context, se suspèn durant un termini de quinze dies la realització del Mercadal de Martí l’Humà. Per altra banda, seguint els criteris determinats per la Generalitat de Catalunya, es limita a un màxim de 1.000 assistents en actes o activitats a la via pública o espais públics que no necessitin serveis sanitaris o policials.

SISÈ.- Recomanar a totes les entitats, associacions, col·lectius, empreses i organismes que planifiquin alternatives per a totes aquelles activitats que tinguin previstes en els propers tres mesos.

SETÈ.- Limitar l’assistència a activitats en edificis públics de qualsevol naturalesa a 1/3 del seu aforament permès, i aplicant les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, entre d’altres, s’ha de garantir una distància no inferior a 1 metre entre les persones assistents.

VUITÈ.- Aplicar mesures per reduir l'afluència de públic a tots els edificis i dependències municipals, fomentar l'ús de la seu electrònica, de la cita prèvia o de l’atenció telefònica per part de la ciutadania i aplicar mesures de prevenció a l'organització municipal.

NOVÈ.- Garantir els serveis municipals més essencials, per a la qual cosa l’Ajuntament aplicarà un conjunt de mesures adreçades a aquells que es consideren més essencials com: serveis sociosanitaris municipals, Policia Municipal, Protecció Civil, servei i subministrament d'aigua, neteja i residus, enllumenat públic, transport públic i atenció al públic.

DESÈ.- L’Ajuntament de Terrassa comunicarà de forma continuada, i almenys una vegada al dia, tota la informació relativa a aquesta situació a través dels canals de comunicació existents a la ciutat i especialment a través de la web terrassa.cat i les xarxes institucionals. Per altra banda, s’acorda establir un servei específic de consultes a través del telèfon municipal 010, obert a tota la ciutadania.

ONZÈ.- Que es procedeixi a fer públic el present ban al conjunt de la ciutadania de Terrassa i resta d’interessats per a la seva observança i compliment, amb indicació que aquestes mesures poden ser actualitzades o modificades en funció de la situació i de les instruccions de les autoritats i administracions sanitàries, fet que es comunicarà oportunament.

 

Jordi Ballart i Pastor

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Viernes, 13 Marzo 2020 18:39
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario

Ultimos Tweets

RT @MartaperezMD: Tankeeva, para EFE: “Quiero ganar la Champions League con el Sabadell”, por @jordipress https://t.co/oRdj4YqYRj
RT @quicodiaz: @DBR8 De esta imagen deberiais aprender todos los periodistas tanto de un lugar como del otro, la fobia que generais a los a…
@josepcapdevila Convocatoria de 24 y los del b Ansu Riqui ni bajaron al b
Follow Jordi Sánchez Nieto (www.jordipress.com) on Twitter