Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Mesures restrictives contra el Coronavirus a Sabadell Destacado

By Marzo 13, 2020 801

Amb la voluntat de minimitzar els riscos relacionats amb el COVID-19 i seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell ha activat en fase d’emergència 1 el Pla de Protecció Civil Municipal i ha aprovat noves mesures per contenir la propagació del virus almenys durant 15 dies.

1- Es tanquen al públic tots els equipaments municipals, incloent centres cívics, espais joves, ludoteques, pavellons i poliesportius, centres oberts, biblioteques municipals així com qualsevol altre equipament municipal. La mesura no afectarà serveis essencials com l’atenció de la Policia Municipal i Emergències.

- Es tanquen al públic les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC).

Es manté però el Registre Municipal del carrer de la Indústria per atendre necessitats no ajornables. El registre d’Espai Públic, normalment ubicat a Can Marcet, es trasllada a l’Oficina del SAC del carrer de la Indústria. No es tanquen els registres de llicències d’activitats ni el registre d’urbanisme, necessitats no ajornables.

- Les gestions d’atenció ciutadana es podran fer via telemàtica o telefònica i, si és urgent, millor trucar per telèfon. El personal d’atenció presencial es destinarà al reforç de l’atenció telefònica.

- Es suspèn l’activitat als centres educatius municipals: escoles bressol, l’Escola de Música i Conservatori i l’Escola Illa, així com els cursos d’ocupacionals.

- Es mantenen serveis essencials per a la ciutat, com la Policia Municipal, el transport públic, on s’han reforçat els mecanismes de neteja dels vehicles, i la recollida de residus i neteja viària.

- Es mantenen oberts els centres municipals (vivers) d’empreses.

- Es suspenen totes les llicències per a esdeveniments a la via pública.

- Es recomana suspendre les activitats no essencials.

2. D’altra banda, s’està elaborant un llistat de persones grans que viuen soles i es contactarà amb elles per saber com estan i determinar si necessiten mesures de suport addicional. Es reforçarà el Servei d’Acció Social per a la realització d’aquestes mesures.

3. Així mateix, l’Ajuntament està preparant mesures per garantir la suficiència alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat que tinguin fills o filles amb Departament de Comunicació – Pl. de Sant Roc, 1. 08201 Sabadell. Tel. 93 745 31 18. Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 2 ajuts de menjador després que la Generalitat hagi anunciat el tancament dels centres educatius.

4. També l’Ajuntament de Sabadell està treballant en un decret que permeti allargar el termini per pagar impostos i taxes sense recàrrec, i donar més temps per sol·licitar la domiciliació d’aquests impostos.

5. Totes aquestes accions de prevenció se sumen a altres mesures aprovades ahir. En aquest marc, cal recordar que: - S’anul·len totes les activitats organitzades per l’Ajuntament, tant a l’espai públic com en espais tancats.

- Es tanquen els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central.

- Es tanca el Mercat de Sant Joan. - Se suspenen, tal com diu la Generalitat, totes les activitats de més de 1.000 persones organitzades per promotors privats.

- En el cas d’activitats de menys de 1.000 persones organitzades per entitats o empreses privades, es recomana actuar amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari.

- Se suspenen tots els “mercadillos”, excepte els alimentaris. El conjunt de mesures es prenen de manera preventiva per evitar la propagació descontrolada del virus.

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i la responsabilitat de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació mèdica.

CLUB NATACIÓ SABADELL I CENTRE D'ESPORTS

Les dos principals entitats esportives de la ciutat també s'aturen. El Club Natació Sabadell ha anunciat el tancament de l'activitat des d'aquest divendres tarda fins dintre de 15 dies. El CE Sabadell també ha finalitzats els entrenaments del primer equip com a minim fins dimarts 18.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Viernes, 13 Marzo 2020 17:22
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario