Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Sabadell. Coronavirus. Crida perque entitats o particulars donin materials de protecció a la Policia Destacado

By Jordipress.com Marzo 16, 2020 963

L’Ajuntament de Sabadell fa una crida perquè les entitats, les empreses o qui pugui disposar de material de protecció, com ara guants, mascaretes o gel, el doni a la Policia Municipal i així centralitzar-ne la distribució. És una de les mesures que ha acordat avui el Comitè de Seguiment que es reuneix diàriament per analitzar la situació en relació amb el coronavirus i decidir les accions que en l’àmbit de la ciutat es considerin adients.

1. Fer una crida pública per a la donació de material de protecció per centralitzar-ne la distribució. En aquest sentit, un comerciant xinès ha donat en les darreres hores gel i mascaretes a la Policia Municipal, que s’afegeixen a les que el cos municipal ja tenia.

2. Informar a la ciutadania que el CAP Concòrdia tanca l’atenció al pacient per reorganització dels serveis. Els usuaris i usuàries d’aquest centre s’hauran d’adreçar al CAP Creu Alta, Ca n’Oriac o Nord.

3. VIMUSA tanca l’atenció al públic. Es manté l’atenció telefònica.

4. El Cementiri municipal tanca l’accés al públic. Només obrirà per fer possible els enterraments. El Tanatori es manté obert, però limitant a 1/3 l’aforament.

5. En les darreres hores, la Policia Municipal ha intensificat la coordinació amb els Mossos d’Esquadra per a les tasques de patrullatge. Es faran controls informatius conjunts a partir de demà i s’actuarà quan es detecti que hi ha persones al carrer sense motiu justificat. Ahir una persona va ser denunciada per la Policia Municipal per desobeir les indicacions d’abandonar un espai públic on s’estava amb altres persones. Els efectius policials recordaran per altaveus les recomanacions a la ciutadania.

6. Es recorda a la ciutadania que el 010 no és un telèfon d’informació sobre el coronavirus, sinó per a dubtes o gestions relacionades amb l’àmbit de gestió municipal.

Es recorda que:

- La informació sobre coronavirus es pot consultar a http://web.gencat.cat/ca/coronavirus/

- Urgències per coronavirus i sanitàries: 061

- Consultes generals: 012

- Emergències: 112

7. Es continuarà treballant i prenent les mesures que calgui per garantir l’atenció social bàsica per a les persones en situació de vulnerabilitat, tot prioritzant l’atenció social a les famílies vulnerables i els infants i joves a càrrec, les persones grans en situació de dependència sense suport familiar i les persones sense llar. Pel que fa a la gent gran o dependent, es manté actiu el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i es reforçarà el servei d’àpats a domicili. També, amb la col·laboració de la Creu Roja, es trucarà al voltant de 7.000 persones vulnerables o que viuen soles a la ciutat per saber com es troben i oferir-los els serveis que puguin necessitar.

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica. L’Ajuntament vol recordar, així mateix, que la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més, en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb l’avantbraç i, en tot cas, evitar el contacte estret amb persones amb símptomes.

www.sabadell.cat 

Valora el artículo
(1 Voto)
Ultima actualización Lunes, 16 Marzo 2020 16:39

Deja un comentario