Un Sabadell de dues versions suma un punt a Los Pajaritos Destacado

By Noviembre 20, 2022 299
Christian Dieste celebrant un dels dos gols seus Christian Dieste celebrant un dels dos gols seus Críspulo Diaz

Reacció. El Sabadell ha sumat un punt a Los Pajaritos davant el Numància en un partit en què ha posat les seves dues versions com el clàssic Dr Jekyll i Mr Hyde. Ha passat de perdre per 2-0 al descans en dos regals més en defensa a remuntar al segon temps amb tres gols en 10 minuts – amb doblet de Dieste i golàs d’Alberto- pel 2-3. Una altra errada ha portat el 3-3. A l’últim quart d’hora els dos porters han salvat al seu equip de la derrota.

El futbol és molt més fàcil del que jugadors, entrenador, directius i periodistes a vegades ens emboliquem en anàlisis de pa sucat amb oli. Es tracta de defensar amb criteri i atacar amb criteri. Quan fas bé totes dues coses tens molts números per guanyar. Quan fas malament una d’elles, pot passar de tot -com ha passat avui-. Quan fas malament totes dues, perds.

Els primers 45 minuts del Sabadell a Los Pajaritos han estat un nou exemple de feblesa defensiva. Igual que fa 15 dies davant la Real Sociedad B quan un penal absurd i un córner de pati de col·legi van provocar la derrota. En canvi, a la segona part ha estat molt bé en atac amb tres gols i tres ocasions també molt clares. L’única errada defensiva ha portat el 3-3. Un resultat, just per les dues versions de Dr. Jekyll i Mr Hyde.

Al primer temps, el Numància ha xutat dos cops i ha marcat dos gols. L’1 a 0 ha arribat al minut 9 i un cop més i van molts en aquesta temporada, fruit d’un regal defensiu. El porter Sergi Puig ha perdut la pilota i en quatre tocs, fins i tot un d’esperó, s’ha marcat el primer gol del matí. L’exarlequinat Dani Sánchez ha marcat a porteria buida. S’han reclamat mans de Mesa en la centrada, però a Primera Federació, no hi ha VAR. El 2-0 al minut 29 ha estat fruit de la passivitat defensiva i l’habilitat de Julen Mahicas per elevar la pilota sobre un Sergi Puig massa avançat. Aquests han estat els dos únics xuts entre pals del Numància.

El Sabadell ha gaudit de tres clares ocasions amb tres marcadors diferents. Al minut 5, un gran contracop ha acabat en una rematada de Pau Víctor que ha refusat Gaizka Ayesa; al 19, Marc Vargas s’ha trobat de nou amb el porter basc a l’igual que Pau Víctor al 42.

Descans balsàmic

Al descans, Gabri ha fet un doble canvi amb l’entrada d’Alex Sala i Christian Dieste per Corbalán i Moha Keita. El Numancia ha tingut una bona opció per fer el tercer però Sergi Puig, en la primera de les cinc aturades que ha fet a la segona part ha evitat la sentencia. Començava la versió Hyde arlequinada.

Alberto Fernández ha avisat en un contracop de les ganes de canviar la història del partit. Al minut 54 s’ha iniciat la ‘bogeria arlequinada’. Una gran passada a l’espai de Pau Víctor, l’ha rematada a la xarxa, Christian Dieste. Era el 2-1. Tres minuts després, un penal per mans, després d’una pilota lluitada per Astals. El mateix Dieste amb un xut ajustat al pal ha fet el 2-2. Dieste s’ha entrenat amb dos gols en tres minuts. El futbol es així com diu la dita.

El Sabadell volia més i ha continuat atacant. Alberto Fernández -que només sap fer grans gol- ha fet el 2-3 en un llançament de falta que ha entrat per l’escaire. Era el minut 64 i en deu minuts, l’equip de Gabri ha passat de la foscor a la llum. El murcià ja havia avisat minuts abans en una altra falta.

Així ha marcat Alberto Fernández el 2-3. Autor: Críspulo Díaz

El Numància, que estava tocat i no sabia d’on li venien els cops, n’ha tingut prou amb una centrada creuada, que ha aprofitat Rubén Mesa davant la passivitat defensiva per fer el 3-3. A l’últim quart d’hora, Sergi Puig ha evitat el 4-3 en un xut de falta de Mesa. De la mateixa manera, el porter del Numància, Ayesa ha evitat el 3-4 en una falta xutada per César Morgado.

Dissabte, SD Logronyès, fora del descens

El Sabadell de les dues cares ha sumat un punt i trenca la dinàmica negativa de les dues últimes derrotes. Dissabte toca la visita de la SD Logronyès (16 hores). L’equip de Gabri surt de la zona de descens, en una classificació molt igualada.

FITXA TÈCNICA:

3-CD Numancia: Gaizka Ayesa; San Emeterio, Fernando Román, Gorka Pérez, Dani Sánchez, Arranz, Mancebo (Moha m. 60), Cotán (Jordi Tur, m. 54), Rubén Mesa, Julen Mahicas (Simic, m. 60), David González.
3-CE Sabadell: Sergi Puig; Marc Vargas (Adán Gurdiel, m.70), Morgado, Pelayo, Eudald (Carrión, m.70), Altimira, Corbalán (Sala, m.46); Alberto Fernández, Astals, Moha Keita (Christian Dieste, m.46), Pau Víctor.
Àrbitre. De Ena (Aragó). TG: Mahicas; San Emeterio, David González, Jordi Tur, Mancebo/ César Morgado, Carrión Vermella per Corbalán a la banqueta.
Gols: 1-0, m.9: Dani Sánchez; 2-0, m.29: Mahicas; 2-1, m.54: Christian Dieste; 2-2, m.57: Christian Dieste (p); 2-3, m.64: Alberto Fernández; 3-3, m.69: Mesa

Ultima actualización Jueves, 24 Noviembre 2022 12:56