Iniciar sesión

Usuario *
Contraseña *
Recordarme

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Usuario *
Contraseña *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Les campiones del món de futbol…i la opinió de tres entrenadors sabadellencs Destacado

By Agosto 21, 2023 208

La selecció espanyola femenina de futbol ha guanyat el Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda en una final històrica davant Anglaterra. Parlem amb tres sabadellencs il·lustres: Eva Olid, entrenadora del Hearts d’Escòcia; Virginia García, entrenadora del futbol base femení del CE Sabadell; i Santi Fernández, l’entrenador que va fer història fa 20 anys amb la Copa de la Reina amb el Sabadell i després guanyant la lliga amb l’Espanyol

Coneguda és la història d’Alexia Putellas, doble pilota d’or que va començar de petita al CE Sabadell amb una altra internacional com Marta Corredera. Carol Férez, que fa més d’una dècada que està a l’elit del futbol amb el Barça, Espanyol, València, Levante i ara al Betis, també ha estat internacional.

Eva Olid durant la seva presentació com a entrenadora del Hearts d’Escòcia. Autor:Cedida

Eva Olid dirigirà per tercer any consecutiu l’equip Hearts d’Edimburgh de la Primera Divisió d’Escòcia. Fa dos anys vam plasmar els seus inicis. De Ca n’Oriac a Escòcia passant pels Estats Units en una trajectòria que va iniciar com a jugadora a La Planada.

“Vaig veure la final i em vaig emocionar. La veritat és que sento orgull perquè sé per tot el que aquestes jugadores han passat i per totes les persones que des de fa moltíssims anys estem lluitant pel futbol femení”. Reconeix que les seves jugadores escoceses “volien que guanyés Espanya” per la típica rivalitat contra Anglaterra.

Eva és el cor d’aquest Hearts que va ser l’equip revelació a Escòcia la temporada passada, on va assolir la quarta posició. Els dirigents van renovar dues temporades més la seva confiança en l’Eva. Ara, l’equip és colíder amb 6 punts amb dues victòries (0-4 Hamilton i 3-0 al Dundee United).

D’entrenadora a entrenador. Santi Fernández va ser un dels protagonistes de la pàgina d’or del futbol femení a la ciutat. L’any 2003, el Sabadell de Mariajo, Laura del Río i cia va guanyar per 3-1 a l’Estudiantes de Huelva, de Sònia Bermúdez, el títol de la Copa de la Reina. El títol més gran dels 120 anys d’història del Sabadell.

“El triomf suposa un avenç extraordinari al futur del futbol femení. Gràcies a les jugadores que van començar i van ser pioneres i les persones que van picar pedra durant molts anys, s’ha aconseguit ser Campiones del Món i això era impensable fa anys. Estàvem a anys llum d’altres països. Cal reconèixer que sense l’aposta de grans clubs que han apostat perquè això creixi no s’hauria aconseguit, i vet aquí el resultat”.

Santi reconeix que “moltíssims com jo ens sentim una mica partícips d’aquesta victòria”. Al Sabadell va tenir grans jugadores al seu costat i entre elles a Sonia Bermúdez, que ara és la seleccionadora sub-19. També ens recorda com va ser l’etapa d’Alexia Putellas al futbol base del Sabadell. “La recordo bé, però també et diria que era millor jugadora Marta Corredera”. No té dubtes en afirmar que “Aitana Bonmatí és, de llarg, la millor jugadora del món.

Virginia García és una de les entrenadores del futbol base del CE Sabadell femení i també directora de màrqueting de l’entitat. Ella ha estat tot com a jugadora en diversos equips de la ciutat i va viure l’època on les dificultats d’una noia per jugar al futbol eren més que evidents.

“Guanyar un Mundial té una gran importància. Em venen al cap moltes vivències de nena, adolescent, fins a ser dona. Etapes en què era difícil entrenar i jugar i ara ja són campiones del món. S’ha demostrat que hi ha un gran nivell. També que darrere hi ha milers de persones que treballen d’ençà que comencen a jugar. A les dones ens agrada el futbol i és molt important aquesta visibilitat tal com ho han fet en altres esports amb els èxits dels equips femenins”.

Virginia vol que “es treguin d’una vegada les etiquetes i les fronteres en el món de l’esport. A més gent que practiqui futbol i haurà mes nivell igual que passa en altres disciplines”.

Valora el artículo
(0 votos)
Ultima actualización Jueves, 24 Agosto 2023 15:38
Jordi Sánchez

Periodista y fotografo, especializado en Deportes y Motor. Más de 20 años informando del mundo polideportivo y por tanto con experiencia y conocimiento de primera mano. En www.jordipress.com puedes encontrar toda la información desde la cercanía y el conocimiento de la matería.

Deja un comentario